Guide: Sådan låner du penge med omtanke 

Det er i dag blevet nemmere som aldrig før at låne penge, og denne mulighed drager flere og flere nytte af. Internettets indtog har skabt online lånemuligheder, og dette vækker en fristelse blandt mange. Ved blot et enkelt klik kan du låne penge til hus, have eller drømmebilen. Vigtigt er det dog at vide, at med dette klik og den online tilstedeværelse medfølger der også en række forudsætninger.  

De mange lånemuligheder har skabt en sand jungle af fristelser, og når først man bevæger sig ind i låneverdenen kan man derfor nemt blive ledt i vildrede. Vi guider dig derfor til hvordan du bedst muligt kan navigere rundt, og derved finde det bedste og billigste lån. 

Vælg ikke det første og bedste  

Det kan være nemt at slå til så snart den første mulighed for hvad der synes som et godt lånetilbud, byder sig. Et forbrugslån byder dog på meget mere end blot lave renter og en hurtigt udbetaling. Optager man et kviklån, bør man i øvrigt være opmærksom på de gebyrer og omkostninger der medfølger. En fordel er derfor at gå efter ÅOP og ikke renten når du skal optage et lån. 

ÅOP er de årlige omkostninger i procent, og indikerer hermed det samlet lån som du skal tilbagebetale i sidste ende. Der findes i dag mange lånetjenester som sammenligner forskellige kviklån, og derved gør det nemt for dig som forbruger at finde det bedste lån med laveste ÅOP. 

Pas på dine privatoplysninger 

Til trods for at det online univers skaber mange muligheder, så medfører det også en række større risici end hvis man valgte at foretage et lån i banken. Bag adskillige hjemmesider sidder en række it-kriminelle bagmænd klar til at drage nytte af dine persondata, og udnytte dem til afpresning. Blot alene i Danmark, blev der i 2017 foretaget mere end 44.000 hackerangreb dagligt. Dette vidner om, at udbredelsen af de digitale livsformer online, har gjort det nemmere at få fat i og misbruge data. 

Vælger du derfor at foretage et lån online, kan en fordel være at undersøge den pågældende hjemmeside ordentligt forinden. Det skyldes, at du oftest vil skulle videregive en række personfølsomme oplysninger om dig selv og din privatøkonomi for at låneudbyderen kan foretage en retmæssig kreditvurdering. En hjemmeside med angivet https er en krypteret udgave af http, og angiver derfor hvorvidt den pågældende hjemmeside er i stand til at beskytte dine data.