Sikre dit start up

Vi laver start ups som aldrig før, og Danmark er i spidsen for innovation og iværksættere. Hvis man har en god ide som man gerne vil sætte ud i livet, så er der en del ting du skal huske på inden. Her kan du læse mere om, hvordan du sikrer din star up bedst muligt. 

Sørg for at dit brand er unikt

Det første du skal gøre er at sørge for at dit brand er unikt. Det sikrer du, ved at lave grundig research på markedet, om der eventuelt er nogen der har haft præcis den samme ide som dig. Hvis der er det, så skal du være helt sikker på, at den bliver udført så forskelligt fra konkurrenten, at du ikke kan anklages for kopiering eller plagiat. Det er nemlig ulovligt at plagiere andre, og for at sikre dette med sin egen ide, skal man registrere sit varemørke. Det at sikre dit brand med varemærkeregistrering, gør det meget svært for andre at stjæle din ide, og du har retten på din side, hvis der skulle opstå konflikt i forbindelse med plagiering. Det er nemlig meget nemmere at bevise at det er ens oprindelige ide, hvis man har registreret det som varemærke. Det gør også at man er den eneste der har lov til at bruge det, og hvis andre plagierer din ide, så bryder de med denne ret.

Varemærke virker mere seriøst

Hvis du registrerer dit brand som varemærke, så virker du også som en langt mere seriøs iværksætter. Det kan blandt andet gøre det nemmere at få lokket investorer til din virksomhed, og det kan samtidigt også sørge for, at din virksomhed bliver mere værd i sidste ende. Det er en god ide at gøre dette helt fra start av, så man ikke risikerer nogen konflikter eller kopisager.